3D Printer

3D εκτυπώσεις και πνευματικά δικαιώματα: ότι ξεκινά παράλογα καταλήγει σε άρρωστες εξωφρενικές καταστάσεις

Η τρισδιάστατη εκτύπωση δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όλους να τυπώνουν σε φτηνά μηχανήματα, όσα 3D αρχεία θέλουν, όποτε θέλουν.

Τώρα όμως που αυτή η τεχνολογία περνάει σταδιακά στα χέρια των καταναλωτών, και οποιοσδήποτε μπορεί να τυπώνει στο σπίτι του, χωρίς κανέναν έλεγχο, τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων, των πατεντών και της κατοχύρωσης των εμπορικών σημάτων βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης.

«Οι νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα που έχουμε για τα βιβλία, υπάρχουν κυριολεκτικά από το 1970. Δεν έχουν καμιά σχέση με το πώς χρησιμοποιούμε και μοιραζόμαστε διάφορα πράγματα στη σημερινή εποχή» ανέφερε η Τζούλι Σάμιουελς, δικηγόρος στο ίδρυμα Electronic Frontier.

Τα καφέ στα οποία μπορείς να τυπώσεις τρισδιάστατα αρχεία ξεπηδούν παντού πλέον στον κόσμο. Επιτρέπουν να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε εκτυπωτές και να δημιουργούμε τα δικά μας πρωτότυπα σχέδια.

Πρόκειται για μια σχετικά νέα τεχνολογική εφαρμογή, η οποία θέτει αρκετά σοβαρά θέματα, τα οποία δεν τα έχει αντιμετωπίσει ακόμη ο νομοθέτης.

«Η νομοθεσία και οι ειδικοί που ασχολούνται με την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα πνευματικά δικαιώματα και τις πατέντες, θα προκαλέσουν προβλήματα στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις. Θα κάνουν πιο δύσκολη την προσπάθεια των ανθρώπων να τυπώνουν πράγματα που θέλουν στο σπίτι τους, θα δυσκολέψουν τη δημιουργία νέας σειράς τρισδιάστατων εκτυπωτών και θα καθυστερήσουν την τεχνολογική εξέλιξη» επισήμανε η Τζούλι Σάμιουελς, δικηγόρος στο ίδρυμα Electronic Frontier. .

Δεν είναι πλέον όμως μόνο οι επαγγελματίες που δημιουργούν περίπλοκα σχέδια για εκτύπωση. Υπάρχουν και πολλοί ιστότοποι που επιτρέπουν στους χρήστες τους να χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους, δίνοντάς τους άνετη πρόσβαση.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι κατασκευαστές παιχνιδιών πρέπει να βρουν ένα τρόπο προστασίας των προϊόντων τους.

«Οι εταιρίες ανησυχούν πάντα μήπως και χάσουν τα σχέδιά τους. Πάντα περπατάς πάνω στην λεπτή γραμμή του πώς από τη μια πλευρά να αγκαλιάσεις αυτό που συμβαίνει με το λογισμικό ανοικτού κώδικα και τις κοινότητες των φαν και πώς θα προστατέψεις το σήμα σου» εξήγησε η Σίντνι Τέτρο, σύμβουλος της Ντίσνεϊ και ιδρύτρια της εταιρίας 3DPlus.me.

Σύντομα οι τρισδιάστατες εκτυπώσεις θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα μπορεί η νομοθεσία να ανταποκριθεί σ’ αυτή την εξέλιξη για να προστατέψει αυτά που πρέπει να προστατέψει.

Justice

Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, η μήπως είναι τυφλή και συμφεροντολόγα.

Ομολόγησε πως βίασε την μόλις 3 ετών κορούλα του, αλλά δεν φυλακίστηκε γιατί « δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στην ζωή των φυλακών» σύμφωνα με τον δικαστή που εκδίκασε την υπόθεση!

Ο πρωταγωνιστής της θλιβερής αυτής ιστορίας είναι ο 47χρονος Robert Richards IV, κληρονόμος μιας περιουσίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, της οικογένειας των μεγιστάνων της πολυεθνικής «Du Pont».

Η δίκη ξεκίνησε το 2009 και μετά από συνεχείς αναβολές ολοκληρώθηκε μόλις τώρα και μετά από αγωγή που κατέθεσε η πρώην σύζυγος του Richards.

Ο άνδρας αντιμετώπιζε την κατηγορία της σεξουαλικής βίας, με ποινή που μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 15 χρόνια κάθειρξης, αλλά η δικαστής τον άφησε ελεύθερο υπό δικαστική επιτήρηση...

Η δικαστής, Jan Jurden, που εκδίκασε την υπόθεση καταδίκασε τον παιδοφιλο σε 8 έτη φυλακή με αναστολή, κάτι που σημαίνει πως δεν θα εκτίσει ούτε μια μέρα στην φυλακή.

Σύμφωνα με τη δικαστή ο Richards δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον, όπως είναι εκείνο της φυλακής, στο οποίο δεν είναι συνηθισμένος να ζει, ένα περιβάλλον που «δεν του ταιριάζει» όπως δήλωσε.

«Πρόκειται για σπάνιο γεγονός, η φυλακή να ωφελήσει τον καταδικασμένο» ανέφερε ο δικηγόρος του Richards, Brendan J. O'Neill.

Ο O'Neill, είναι μέλος του δικηγορικού γραφείου Richards Layton & Finge, που ανήκει στην οικογένεια Du Pont.

Justice

Τελικά τσάμπα πήγαν και πάνε οι αξίες που εδώ και 2500 δώσαμε οι Έλληνες στην ανθρωπότητα, και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε, τελικά ίσως ήταν και είναι ΛΑΘΟΣ μας, που προσπαθούμε και επιμένουμε να μετατρέψουμε, τα κάθε είδους ΖΩΑ σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Marshall Islands

Τα νησιά Μάρσαλ στον Βόρειο Ειρηνικό, αποτελούνται από 29 κοραλλιογενείς υφάλους, οι οποίες κινδυνεύουν άμεσα από την κλιματική αλλαγή που έχει δημιουργήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι μεγάλες παλίρροιες και τα τεράστια κύματα του Ειρηνικού ωκεανού έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα διάβρωσης του εδάφους, το οποίο σταδιακά χάνεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

«Εάν ο κόσμος συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο, συνεχίσει να έχει την ίδια νοοτροπία και να μολύνει το περιβάλλον, θα αντιμετωπίσουμε εδώ μια κατάσταση που δεν θα λάβει χώρα σε 100 χρόνια από σήμερα. Μιλάμε για κάτι που συμβαίνει ήδη σήμερα» ανέφερε ο Τόνι Ντε Μπρουν, υπουργός παρά τω προέδρω των Νησιών Μάρσαλ.

Στη διαδρομή προς την Λάουρα, όπου βρίσκεται ένα θαλάσσιο πάρκο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Μαζούρο, ο δρόμος έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει από τα νερά που υπερβαίνουν τους κυματοθραύστες που έχουν τοποθετηθεί.

Η διάβρωση του εδάφους είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της περιοχής, που παλεύει για τη φυσική αλλά και την οικονομική της σωτηρία.

«Είμαστε τα καναρίνια που πεθαίνουμε στο ορυχείο, που λένε στους εργάτες: βγείτε έξω, θα πεθάνετε κι εσείς. Εάν η ζημιά φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε αυτά τα νησιά, τότε θα είναι πολύ αργά για τον υπόλοιπο κόσμο για να πετύχει τη δική του σωτηρία» επισήμανε ο Τόνι Ντε Μπρουν.

Μια ομάδα εργασίας από το Διακυβερνητικό Γκρουπ Κλιματικής Αλλαγής συναντήθηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία για να εκδώσει την τελική της αναφορά για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορες κοινωνίες και έθνη του κόσμου.

«Ένα από τα πράγματα που γνωρίζουμε από την τεράστια εμπειρία που έχουμε, είναι ότι ακόμη και μια μικρή άνοδος της στάθμης του νερού, όταν συνδυάζεται με ένα από αυτά τα ακραία φαινόμενα, την τεράστια παλίρροια ή τα τεράστια κύματα, μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες ζημιές και να οδηγήσει αυτά τα νησιά να μην είναι κατοικήσιμα» τόνισε ο Δρ. Κρις Φιλντ, συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας του Διακυβερνητικού Γκρουπ Κλιματικής Αλλαγής.

Τα νησιά Μάρσαλ πρωτοστατούν στο κίνημα αλλαγής της συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον και έχουν προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Μαζί με κατοίκους γειτονικών και άλλων κρατιδίων όπως είναι το Κιριμπάτι, το Τουβαλού, οι Μαλδίβες κλπ. προσπαθούν να κινητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα, ώστε να πάρει τα αναγκαία μέτρα, πριν είναι πολύ αργά.

Μίκης Θεοδωράκης

«Ή τώρα ή ποτέ»! Κι όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα, πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ίσως και για «αιώνες». Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το. Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας.

Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.

Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμιοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία.

Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.

Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου, μάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-2012), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Πως η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως και η αξία του τουρισμού μιας τέτοιας, νησιωτικής , κι όχι μόνον, χώρας είναι ανυπολόγιστη. Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» με στόχο την, ες αεί, αποπληρωμή τού μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι «σύμμαχοί» μας, μας «σώζουν» μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν;

Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ότι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται «για το καλό σου»; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά.

Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τανκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. Σ’ έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, «Έλληνες» και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.

Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη «δημοκρατία» που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να έρθουν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.

Μην τους αφήσεις ! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου από το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους.

«Να έρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να χω, στραβός θε να είμαι», έλεγε ο Μακρυγιάννης , απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού .

Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ότι κι αν πρεσβεύει «ιδεολογικά». Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ” αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ” είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.

Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ’ όσους διαχειρίζονται «πολιτικά» την κατάσταση. «Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας», έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.

Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο «ΟΧΙ»! Να πεις το νέο «Μολών Λαβέ»! «Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται»! «*»

Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ” αυτήν του διπλανού σου. «Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει». Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ’ αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό !

Και μη ξεχνάς το πού χρωστάς.

«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». ( Κωστής Παλαμάς ).

«*» συμπλήρωμα αναγράφοντος: «Η Λευτεριά ή Δημοκρατία η Δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια δεν χαρίζονται, παρά “ΜΟΝΟΝ” κατακτιόνται».

   
© Rhodos Netwares Templates